Perëndimi paralajmëron, Putin mund të përdor armë të fuqishme në Ukrainë – “babanë e të gjitha bombave”

Zyrtarët perëndimorë kanë paralajmëruar se Rusia mund të përdor armë të avancuara që shkrin trupin e njeriut.

E një gjë e tillë mund të ndodhë nëse sulmet e tyre mbi Ukrainën, nuk japin edhe aq “fryt” siç kanë pritur rusët, transmeton Telegrafi.

Ata po frikëson se Vladimir Putin do të përdor armë termale – që ndryshe njihen si “babai i të gjitha bombave”, duke parë se ukrainasit po i rezistojnë bindshëm dhe nuk po lejojnë rusët të marrin kontrollin mbi Kievin.

Armët “termobarike” janë ndryshe të njohura si armë vakumi – me fuqi të madhe shpërthyese në atmosferë.

Konsiderohen si armët më të fuqishme jo bërthamore që ndonjëherë janë zhvilluar. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published.